Muchachomalo & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Muchachomalo hechten wij grote waarde aan het milieu. Ons streven is dan ook om milieubewuste keuzes te maken als het gaat om productie en logistiek. Om dit te bereiken zijn we een samenwerking aangegaan met zorgvuldig gekozen partners.

Muchachomalo werkt alleen met fabrieken die BSCI en OEKO-TEX gecertificeerd zijn. Deze fabrieken hebben als doel arbeidsomstandigheden continu te verbeteren. Zij strijden voor het recht op het vormen van een vakbond, veilige werkomstandigheden en zijn tegen dwang- en kinderarbeid. Ook stellen zij consumenten en bedrijven in staat om zelf verantwoordelijke beslissingen te nemen die onze planeet beschermen voor de toekomstige generaties.

Onze producenten zijn ook member van SEDEX. Zij zijn een van ’s werelds meest toonaangevende organisaties op het gebied van ethische handelslidmaatschappen en werken samen met bedrijven om arbeidsomstandigheden te verbeteren.

Om onze producten te verpakken en verzenden gebruikt Muchachomalo verpakkingsmateriaal dat goed is voor het milieu. Ons karton is voorzien van het FSC-keurmerk, dat wil zeggen dat de grondstof voor karton uit verantwoord beheerde bossen komt. Wij gebruiken daarnaast uitsluitend gerecycled PET-plastic.